Winterbanden

Winterwissel of zomerwissel op uw bestaande velg: vanaf 10,- euro per band! Gemonteerd en gebalanceerd!

Winterbanden

Goede banden zijn wellicht het belangrijkste veiligheidsaspect van elke auto. Tijdens de lente

en zomermaanden volstaat een goede zomerband met voldoende profiel. Echter tijdens de wintermaanden, van eind september tot eind maart, wordt het rubber van de zomerband te hard, en

biedt onvoldoende grip en  afwatering in deze barre omstandigheden. Vandaar de mogelijkheid om winterbanden te gebruiken.Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber en hebben een groot aantal extra lamellen in het profiel. Deze lamellen zorgen voor extra grip en afwatering, welke nodig zijn bij koude en natte weersomstandigheden. Zelfs in Nederland waar de winters tamelijk mild zijn, bieden winterbanden een groot voordeel, vanwege onze vele natte dagen en nachten. Gaat u op wintersport of vakantie naar landen als Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, dan zijn winterbanden zelfs verplicht!


Een veel voorkomende misvatting is dat een band met de M+S (modder en sneeuw)  indicatie ook volstaat als een winterband. 

Dit is echter niet het geval.

Het M+S logo op een band is niet beschermd

en mag dus door elke fabrikant gebruikt

worden. Dit houdt in dat deze band niet persé

de extra veiligheid biedt zoals een

volwaardige winterband. Enkel wanneer het

M+S logo in combinatie met een sneeuwvlok

wordt afgebeeld, wordt deze gezien als een

winterband. Houd hier dus rekening mee als u naar landen rijdt waar winterbanden verplicht zijn.


Banden & Autoservice Breda B.V. helpt u graag aan winterbanden; zowel gebruikt als nieuw. Deze kunnen op uw bestaande velg gemonteerd worden alsook op nieuwe stalen of lichtmetalen velgen. Geregeld hebben wij ook complete gebruikte setjes liggen voor verscheidende automerken.

Bel of mail ons voor een passende offerte voor uw auto.